Brödet ger ca 20-22 skivor (drygt 1 kh per skiva)
12 ägg
1,5 dl kokosnötsmjöl
50 gram smält smör
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk fiberhusk (detta ingår inte i originalrecetet men jag har läst i några bloggar som lägger till det)
Vispa äggen pösigt och häll i det smälta smöret och saltet. Blanda de torra ingredienserna och häll i dessa. Häll i en smord form, bröad med vallmofrön eller sesamfrön. Toppa med detsamma.
Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i 30-40 minuter, man får känna lite på brödet. (varmluft)
receptet taget från http://56kilo.alltforforaldrar.se/kategori/recept/frukost/lchf-brod/page/3/
Här kommer även det mörka supergoda brödet:)
Här kommer även receptet på det mörka brödet :)
12 skivor
0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.
receptet taget från.. http://56kilo.alltforforaldrar.se/kategori/recept/frukost/lchf-brod/
Jag har även hunnit med snickerskakor som blev så himla goda. De har jag frusit in i frysen och gömt för annars hade det lätt blivit något man hade smaskat på:)
Dessa var superenkla att göra...
Du behöver...
300 gr mörk choklad(minst 70 % kakao eller mer)
200 gr sockerfritt nötsmör(helst jordnötssmör, men jag hittade inte det så det blev hasselnötssmör som absolut funkade)
1,5 dl salta jordnötter
Sukrin efter smak
Smölt hälften av chokladen i vattenbad. Bre sedan ut chokladen på smörpapper i en form. Låt stelna så att du lätt kan bre på nötsmöret ovanpå. Medans chokladen stelnar så kan du börja smälta resten av chokladen och blanda ihop sukrin och nötsmöret. När chokladen stelnat brer du på nötsmöret lägger på nötterna och trycker ner dem lite lätt i smöret. Jag delade dessutom på alla nötterna. Till sist så bred du över den sista chokladen och ställ sedan svalt för att stelna. Kom bara ihåg att dela kakan i mindre delar innan den stelnat för mycket annars får du inga fina bitar.
Lycka till med baket om du känner för att testa något!
Idag har även Bobbys syster och hennes kille varit förbi på en fika och de godkände både kokosmuffinsen som jag skrev om tidigare och snickerskakorna:). Jag har även hunnit vara ute med barnen i detta blöta väder... Elvis sov nästan hela tiden men hann komma upp och sitta en stund med mig på bänken i lekparken och tittade på när Nova gjorde av med massa energi:).
Nova passade på att samla på sig lite löv och småsten på vägen hem och när hon väl var hemma så satte hon igång med lite pyssel... Min stumpa vad du är kreativ:)
Hon har tagit locket till en skokartong och tänkt till med löven och stenarna:) Nu står den i köket så fint!
Nu börjar det bli kväll och Elvis ska sova snart. Jag känner mig väldigt trött så jag tror att det blir en tidig kväll för mig... Hoppas att ni alla har haft en toppenhelg!! :)